Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

zondag 29 juni 2008
Op zaterdag 29 juni zijn Hans (grasparkietje)en ik (Philip, betuweboy) weer eens ons rondje om het Brielsemeer gaan rijden.
Het weer zag er in eerste instantie niet al te best uit, het motregende de hele ochtend en er stond voor de verandering weer eens een lekkere windkracht 5 te blazen.
Maar gelukkig knapte het na de middag al snel op en werd de weg droog alleen de wind wilde maar niet gaan liggen, maar daar laten wij ons niet door afschrikken. (uhum)
We waren het depot nog niet af en merkte dat dit toch nog wel eens een pittig rondje kon worden want ook dit tochtje gaat veel langs het water van de Oude Maas, er ligt hier trouwens wel een mooi geasfalteerd fietspad wat ooit nog eens werd geopend door Leontien van Moorsel.
Na ongeveer vijf kilometer kwamen we bij de spijkenisserbrug die voor de verandering weer eens omhoog was, maar eigenlijk kwam dit wel goed uit want je voelt het best wel zo'n windje tegen.

Dit keer hebben we maar gekozen om eerst door de omliggende gehuchten te rijden om maar zoveel als mogelijk die tegenwind te vermijden. Eenmaal aan het verste punt van het meer gekomen dachten we dat we nu wel de wind in de rug zouden hebben maar helaas, het leek wel of de wind in eens gedraaid was !





Gelukkig bogen wij nog wat meer af en kregen we alsnog de lang verwachte wind wat mee en konden we nog even lekker wat babbelen, al snel kwam het gesprek op het naderende vertrek van Hans bij DPO en dat we dit rondje misschien wel voor het laatst samen hebben gereden (snik), jammer voor ons beide want dit is normaal gesproken heerlijk om na het werk nog even te ontspannen. Maar niet getreurd en maar weer verder over het "schapenpad", dit is een fietspad wat tussen het hartelkanaal en het brielsemeer op een dijk ligt en waar uiteindelijk heerlijk de wind vol in de rug kregen en zo onze laatste kilometertjes weer aflegde.

Ook dit rondje is natuurlijk weer te bekijken op de volgende link

rondje Brielsemeer






0 reacties:

Een reactie posten