Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

zondag 26 september 2010
Het is alweer even geleden dat er iets te melden was op dit weblog, maar eindelijk is er weer een berichtje binnen gekomen.
Afgelopen mei toen onze ronde verreden werd waren er in het Nederlandse kamp wat afvallers door blessureleed en werkzaamheden die uitgevoerd moesten worden, twee van deze renners hebben elkaar in de zomer weer ontmoet in het mooie twente en zijn daar samen hun rondjes gaan rijden, hieronder een verslagje van Robert V. & Ferdinand.

Mountainbiken in de “Hof van Twente”


Ik (Robert) ben een liefhebber van fietsen. Voornamelijk met de mountainbike maar ook met de race fiets. Tijdens de laatste zomer vakantie heb ik vanaf de camping in Ootmarsum verschillende routes gereden. Op de weg ben ik al bekend in de regio “Dinkelland” waar het prachtig fietsen is.
Met de mountainbike zijn er maar een aantal routes die verschillende lengte en moeilijkheids graad hebben. Ze variëren van 7 km tot 40 km.



Tijdens een bezoek aan het Depot Markelo (in de koffie pauze) ben ik gesprek geraakt met onze collega Ferdinand v. Munster. Hij is een allround sporter. Dagelijks is hij in beweging van hardlopen tot fietsen.
Omdat hij in de omgeving van Goor, Markelo en Diepenheim de weg weet, verzorgt hij op verschillende dagen mountainbike clinic.

Ferdinand heeft een 3-tal routes gemaakt die langs het mooiste plekken in de omgeving van “Hof van Twente” leid. Hij verteld de Atb’ers de bijzonderheden die je langs de route tegen komt. Zo zijn er de bergen ( voor de Nederlandse begrippen) en Kastelen route. Deze laatste is +/- 35 km lang er leid je lang mooiste kastelen in de regio van Diepenheim.

Nadat wij de route hebben gereden en onder een genot van een drankje is er een idee ontstaan. We willen alle DPO’ers die een ATB fiets hebben en willen gebruiken uit nodigen om een kennis te maken met de fietsen in de regio “Hof van Twente”.

Bij voldoende aanmeldingen willen we een meerdaagse ATB toertocht organiseren voor de Defensie Pijpleiding Organisatie medewerkers.


Groet Robert…

0 reacties:

Een reactie posten