Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

vrijdag 7 januari 2011
Eindelijk mogen we de locatie van de Ronde van de Pipeline voor 2011 prijsgeven.
"Apeldoorn"
Sinds augustus/september was ons het zwijgen opgelegd door onze toerdirecteur, het was soms best moeilijk om het niet te verklappen, zeker nadat een Belgische collega ons regelmatig benaderde met de vraag van: "weten jullie al iets ?" (hé Gert, haha)  maar nu is het officieel, we hebben de bevestiging binnen dat we te gast mogen zijn bij de Kmar in de Koning Willem III kazerne.
Momenteel is er op dit terrein een grote renovatie aan de gang maar de legerings gebouwen zijn klaar.
Direct nadat we terug waren van de ronde van 2010 zijn we gaan zoeken naar een geschikte locatie waar we onze ronde van 2011 kunnen afwerken.
Meerdere kazerne's werden benaderd maar helaas, er was geen plekkie vrij, zelfs het mooie zuidkamp waar we in 2008 al eens gelogeerd hadden moest een NEE verkopen.
Maar gelukkig bracht de Koninklijke Marchaussee ons een goed bericht, we moesten wel geduldig zijn want afgelopen week werd ons pas het definitieve positieve antwoord gegeven.
Meteen slaakte wij een zucht van verlichting, een kleine "hoera" stemming was er wel te bespeuren, maar de champagne hebben we nog maar even dicht gelaten.
Toerdirecteur Henk draait nu op volle toeren, draaiboeken van voorgaande jaren worden weer uit de (pc) kast gehaald en in een nieuw jasje gestoken, begrotingen moeten worden gemaakt, en aanmeldformulieren moeten worden opgestuurd, ja er is veel te doen om een ronde tot een succes te maken.
We hebben te horen gekregen dat we met maximaal 35 personen kunnen overnachten, de Hollandse ploeg bestaat nu al uit 15 personen, (ja er zit nog steeds groei in), dus blijven er voor onze Belgische vrienden/collega's nog maar 20 plekjes over.
Wees er dus snel bij want VOL = VOL !!
Ook de routes staan al op de computers, we hebben via een aantal wielerverenigingen diverse GPS-routes gekregen die we gaan bekijken en daar kiezen we er drie van uit, maar reken maar op drie dagen van plusminus 125 km/per dag.
De plaats Apeldoorn grenst aan de Hoge Veluwe, een nationaal natuurpark, er zal dus veel door en langs bossen worden gereden.
Meer info over de kazerne waar we te gast zijn kun je vinden op deze link.
Henk zal binnenkort wel de aanmeldformulieren doorsturen, de Belgische collega's kunnen deze dan aan J.P. doorsturen.
We gaan ons best doen om er weer een onvergetelijke ronde van te maken.

1 reacties:

Gert zei

Haaa, de locatie is bekend... en nee, ik was niet nieuwsgierig ;-)
Kijk er al naar uit...
Inschrijving ligt al klaar en zal alvast beginnen trainen ;-)

Een reactie posten