Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

woensdag 14 september 2011
De toertoecht door de Kempen van WTC Welschap,

Deze toertocht gebruiken wij nu al enige jaren als afsluiting van ons DPO-wielerseizoen, de herfst staat voor de deur, hoewel ik geloof dat we er al zo'n 2 maanden midden in zitten :-)
Maar gelukkig was het vandaag een goed fietsweertje, heerlijk zonnetje, misschien iets teveel wind voor sommige maar voor de rest een topdag om te fietsen.

Meteen toen de organisatie ons uitnodigde was het animo onder de dpo-renners hoog, oké niet allemaal staan ze te trappelen maar de eerste berichten waren dat we met zo'n 8 man af zouden zakken naar Eindhoven.
Maar naarmate de 14e september dichterbij kwam leek het wel dat verhaal van die tien kleine negertjes, Dick viel af omdat hij voor DPO naar Frankrijk moest (erg hé, in de zon op een terras!), Arnold had het te druk met de voorbereidingen voor de open dagen van de Luchtmacht, Ron moest op het allerlaatste moment afzeggen omdat ook hij niet gemist kon worden door DPO hij baalde hier enorm van want hij gaat al jaren mee, ook onze debutant Patrick moest verstek laten gaan omdat hij tijdens één van zijn parachutesprongen een langslepende blessure heeft overgehouden aan zijn knie waaraan hij nu komende week wordt geopereerd.
Maar er is altijd een harde kern (ahum) die toch weer op de fiets stappen, dit jaar Toerdirecteur Henk, Grasparkiet Hans, de beul van Vianen Robert en ikzelf alias de Betuweboy.
In principe wilde wij de 120 km versie rijden maar dat zou misschien voor Henk net iets teveel van het goeie zijn en zodoende hebben wij de route iets ingekort en konden we lekker samen toeren.

Zoals alle eerdere edities waaraan wij hebben mee gedaan was ook deze tocht weer tot in de puntjes verzorgd, route was zeer goed uitgepijld, ook de lunch bij de ouwe brandtoren was als vanouds.

Tijdens deze ronde solliciteerde Robert openlijk naar een functie binnen de directie van de ronde van de pipeline, misschien herinnert u zich nog hoe hij tijdens de afgelopen RvdP graag bij de directie op de kamer wilde slapen.
Onder het fietsen heeft hij dan ook een sollicitatie gesprek gevoerd maar uhhhh er is toch wat "ruis" tussen hem en de directie, zie het onderstaande filmpje !!
Robert, wat zeg je nou ?


Bij de start van de toertocht kwamen er 2 collega's van een defensie onderdeel uit Breda naar ons toe met de vraag of wij wisten of er nog meer van dit soort tochten bij ons bekend waren, helaas was/is dit niet het geval.
Maar na enige navraag hebben we toch nog een aantal toertochten kunnen ontdekken die door defensie worden georganiseerd.
In de maand april schijnt de "Veluwe toertocht" te zijn bij de KMAR in Apeldoorn op de Koning Willem 3 kazerne (ons allen bekend van de laatste RvdP)
Ook is er een peletonstocht van de marine in Vlissingen.
In Juni wordt de "Helm van Limburg" toertocht verreden.
In september staan de "knobbel toertocht" vanaf schietkamp het Harde op het programma en uiteraard de "toertocht door de Kempen" (12-09-2012).
Binnenkort zal ik even verder speuren op tochten en op data voor volgend jaar.

Nu weer even terug naar de toertocht, na zo'n 35 km kreeg Henk toch wel erg trek in een bakkie cafeine, dus zou er gestopt worden bij de eerste de beste uitbaterij, helaas viel de Brabantse gastvrijheid toen even tegen want elk tentje wat we passeerde was nog gesloten :-)
Dan maar meteen door naar de Brandtoren, petje af voor Henk want normaal gesproken rijdt hij deze afstanden niet zonder te stoppen.
De route voerde ons door 6 van de "acht zaligheden" en het was volop genieten, mooie wegen, bloeiende heide en mooie bospaadjes werden doorkruist
Terug op de vliegbasis werd er nog wat na gebabbeld en ging een ieder weer huiswaarts
Zet dus vast de 12-09-2012 in je agenda om deze mooie tocht niet te missen.

Nog enkele feitjes op een rijtje
Aantal inschrijvingen: 248
Aantal werkelijke deelnemers: 216
Jongste deelnemer 24 jaar.
Oudste deelnemer 91 jaar.
Weer: 17 graden Celsius, zuid-westen wind van ongeveer 27 km/uur
Vertrek eerste deelnemer 07:55 uur
Vertrek laatste deelnemer 10:25 uur
Aankomst eerste renner: 11:10 uur
Aankomst laatste renner: 16:15 uur

1 reacties:

Anoniem zei

Leuk verslag, groet Draver
lid van Toerclub Vrijburg

Een reactie posten