Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

zaterdag 8 maart 2014
08 maart 2014

De bovenstaande datum stond al lang in de agenda's, dit was namelijk de datum waarop wij traditioneel ons toertocht seizoen starten met "de witte kruis classic" alleen heeft er dit jaar een naamsverandering plaats gevonden en is de tocht omgedoopt in de "Omloop Tom Schouten".
Vorig jaar moesten we noodgedwongen door het slechte weer de tocht aan ons voorbij laten gaan maar dit jaar was de weersverwachting zeer gunstig :-)
Ron, Henk en ik (Philip) zouden de 50 km versie gaan rijden, Henk zou per auto naar de Uithof (startplaats) in Den Haag komen en Ron en Philip kwamen van huis uit op de fiets naar de startplaats.
Om 07.30 vertrok ik uit Hoogvliet, de buitentemperatuur was toch wel erg frisjes met een graad of 3, toch nog maar even omkeren om nog een extra jasje aan te trekken.
Rond 8 uur kwam ik bij Ron aan in Schiedam en gezamenlijk reden we via Negenhuizen, Schipluiden en Wateringen naar Den Haag waar het al gezellig druk was bij de start.
Wij waren sneller dan ons geplande tijdschema en zodoende moesten we nog even wacht op Toer directeur Henk.
Nadat we ons stuurbordje op de fiets gemonteerd hadden en de aangeboden lunch alvast naar binnen werkte vertrokken we voor 50 km door de polder en langs de kust waar altijd wind staat, alleen was deze ons vandaag gunstig gezind.
Een gedeelte van het parkoers wat we reden zat ook afgelopen jaar in de Ronde van de Pipeline en was voor ons dus bekend terrein, de route had ik van te voren al in de Garmin geüpload zodat fout rijden toch eigenlijk niet voor zou mogen komen, maar omdat wij mannen maar één ding tegelijk kunnen doen reden we toch voorbij een afslag in de duinen bij het plaatsje Monster, tja we zijn onderweg net een stel oude wijven die alsmaar aan het kakelen zijn.
De remmen werden ingeknepen en er werd rechtsomkeer gemaakt om toch op het juiste pad uit te komen, op dit pad lagen ook de sportfotografen klaar om deze drie "Palm-buiken" op de gevoelige plaat vast te leggen.
De organisatie was uitstekend, er stonden fluoriserende pijlen op het asfalt gespoten met de de letters TS en op gevaarlijke punten stonden begeleiders om het snel verkeer te laten stoppen en ons vrije doorgang te geven.
Dat was weer super geregeld, mijn complimenten aan de organisatie.
De organisatie had ook een erg originele "rode vod" voor de laatste kilometer opgehangen, een rode BH, misschien niet geheel vrouw vriendelijk maar wel uniek :-)
Bij de finish werden we hartelijk welkom geheten en kregen we een stel oorwarmers (niet nodig gehad vandaag en ook niet deze winter) en het Magazine Grinta.
Normaal gesproken hadden ook de dames van "Red Bull" ons moeten verwelkomen met een blikje van dit drankje maar die hadden ons nog niet voor 12 uur terug verwacht, uiteindelijk nadat we even bij hadden zitten komen waren de blikjes ook gearriveerd en kon dat beetje energie ook nog naar binnen gewerkt worden door de liefhebbers.
Bij de "Uithof" namen we afscheid van Henk en reden Ron en Philip nog het laatste lusje naar huis.
Heerlijk dagje fietsen, dat vraagt om meer :-)
Binnenkort de bewegende beelden, voorlopig hieronder alvast een paar fotootjes.
Zoals jullie aan de sponsor kunnen zien zijn we al een beetje Belgisch bezig :-)









0 reacties:

Een reactie posten