Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

dinsdag 16 september 2008
van onze sportverslaggever Henk Tegel. Op vrijdag 12 September was het dan zover, de eerste (officiële) rit van het DPO wielerteam in het najaar. Lollum-Den Oever-Lollum. Een rit van ongeveer 110 Km door het Friese land en over de Afsluitdijk naar Den Oever en terug. De weergoden waren de renners goed gemutst, een zonnetje en een variabele wind van 5-6/7 Bft NO. Na de start in Lollum werd er al een enkele ontsnapping op touw gezet door Robert IT om eens tekijken of zijn mederenners wel de zomer goed waren door gekomen. (klik op de foto's voor een vergroting) De organisatoren van dit evenement, dat toevallig gelijk plaats vond met de jaarlijkse DPO saamhorigheids dag, had een mooi stuk parkoers uit gezet via de z.g. knooppunten route,s. De organisator van dit evenement R. Zuiderwijk ook wel IT genaamd heeft kosten nog moeite gespaard om de lokale burgers te verzoeken om geen tractoren en andere landbouw voertuigen op het parcours teplaatsen, en dat was hem gelukt. De wegen lagen er als een biljartlaken bij. Na ongeveer 20 Km fietsen doemde hij dan op de "afsluitdijk" Een rechte lijn door Nederland die Friesland met Noord-Holland verbind sinds 1932 met een lengte van 30 Km. De renners bleven lekker aan de dijkvoet rijden zodat ze de Waddenzee niet konden zien en dus ook niet naar de zeehondjes konden gaan kijken. Na enkele kilometers was daar het eerste stoppunt “De Breezanddijk” daar werd even een kleine drinkstop ingelast en daar kwam de altijd aanwezige tourdirecteur van “De Ronde van de Pijpline” Henk Tegel de renners nog wat moed inspreken met zijn gevleugelde woorden “ Nog 1 minuut”

Na de stop gingen ze weer op pad naar Den Oever om daar de lunch te gebruiken in de "Zingende wielen" ( zie http://www.zingendewielen.com/ ) de naam is puur toeval want de renners hebben de hele etappe diverse liederen gezongen. De uitstekend verzorgde lunch stond natuurlijk in het kader van veel vitaminen en koolhydraten. Na de lunch werd tegen wind de terugreis naar Lollum ingezet, met natuurlijk op kop van het peloton de tijdrijder Leo (The Judge) Nulkes. Ook werden op de dijk enkele ontsnappingen ingezet door Ron Vonkie Slingerland maar deze werden teniet gedaan door de IT en De Grasparkiet. Na enkele kilometers in de welbekende waaier gereden te hebben ging de groep door naar Lollum. Daar kwamen zij om 16.00 uur weer aan om de fietsen in te laden en zich te vervoegen bij hun collega’s op de Vliegbasis Leeuwarden om de DPO-Dag verder met hun mee te maken. Het was een geslaagde dag.

Robert, Leo, Ron, Ferdinand,Hans. Bedankt!!!!
En natuurlijk ook een bedankje aan onze eigen
Tour-dikkedeur/verslaggever/fotograaf

0 reacties:

Een reactie posten