Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

dinsdag 20 juli 2010
19-07-2010
Vandaag kwam mijn oude fiets en ploegmaat Hans weer een dagje bij ons werken om zijn pensioen wat op te krikken en tegelijkertijd na de vroege dienst samen een rondje maken.
Het was de hele dag al ontzettend warm en droog maar we zijn toch maar opgestapt voor een rondje langs de nieuwe waterweg waar we nog enige verkoeling konden vinden in het kleine beetje (zee)wind.
Hans had de ronde van dit jaar aan zich voorbij moeten laten gaan in verband met een blessure aan de rug, nu is hij weer rustig aan begonnen om zijn rondjes in het Brabantse weer op te pakken, maar voor de verandering kon hij vandaag is in het Rotterdamse havengebied rond rijden.
De eerste gedachten die bij je opkomt als je door het havengebied gaat fietsen is dat er wel veel stank en overlast op de route zal liggen, maar gelukkig heeft Rotterdam en het havenbedrijf ervoor gezorgd dat er ook nog behoorlijk wat groen te zien is in de regio.
De route die wij reden langs het Brielsemeer naar de landtong bij Rozenburg is zelfs grotendeels gewoon helemaal groen en voorzien van perfecte fietspaden.
Eenmaal op de landtong kijk je je ogen uit naar alle schepen die de haven binnelopen en weer vertrekken het is een waar walhalla voor de scheepsspotters, aan het einde van de landtong is er een mooi uitzicht richting zee.
Na eerst zo'n 35 km tegen de wind ingetrapt te hebben konden we nu heerlijk genieten van een klein windje in de rug waardoor alles toch net even wat makkelijker gaat.
Een enorm nadeel van dit hete weer is dat er veel gedronken moet worden, ik heb vandaag op 62 km twee grote bidons met water leeggedronken en ja dan moet je af en toe ook even een plaspauze inlassen!
De route heb ik natuurlijk ook weer opgeslagen en is te vinden op een voor mij nieuwe site "wikiloc", een leuke mooie site die je route ook direct via Google Earth in 3D kan laten zien, als je ten minste deze op je PC hebt staan.

0 reacties:

Een reactie posten