Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

vrijdag 30 juli 2010
Vrijdag 30-07-2010.
Vandaag stond er weer een rondje op het programma wat ik nog niet eerder had gereden, op het weblog van mijn toerclubbie stond gisteren een oproep om vrijdag een rondje te gaan maken, dus maaar even gereageerd dat als het weer goed zou zijn ik mee zou rijden.
Vrijdagochtend eerst de buienradar gecheckt want afgelopen nacht had ik het nog aardig horen regenen, maar deze morgen zag er schitterend uit en op de radar was geen bui te zien.
Op naar ons vertrekpunt bij sporthal Hoogvliet, om 09.30 zouden we vertrekken maar het bleef erg lang stil, even na half tien kwam Piet toch nog aangereden, hij had immers zelf de oproep gedaan.
Met z'n tweeen vertrokken we, uiteraard niet wetend waar de rit ons brengen zou, maar dan is meestal de wind onze raadgever maar die liet vandaag verstek gaan, dus besloten we maar richting Maasvlakte te rijden om daar de oversteek te maken naar Hoek van Holland.

Onderweg genoten we van het super weer (20 graden, zon en GEEN wind), wat ons wel verbaasde was het aantal fietsers dat we tegen kwamen meestal met dit soort weer worden er hele volkstammen los gelaten op de fietspaden maar vandaag hadden ze waarschijnlijk allemaal huisarrest of waren ze op vakantie, des te beter voor ons!

De fietsers die je dan tegenkom zijn vaak gepensioneerde mensen die er lekker een dagje op uittrekken en de enkele wielrenner die je dan tegenkom is meestal eentje van het soort "Remi" alleen op de wereld, groet niet, strak voor zich uitkijkend en dan het liefst ook nog zonder helm, want dan ben je pas stoer !
Vanuit Hoogvliet was het ongeveer 42 kilometer naar de Fast Ferry op de maasvlakte, helaas hadden wij letterlijk net de boot gemist en moesten we een halfuurtje wachten maar ook dat was genieten in de zon.
Eenmaal aan boord van de Ferry gaat de gaskraan open en gingen we met een gangetje van ongeveer 40 km/h over het water en 13 minuten later stonden we in Hoek van Holland om de terug tocht te starten langs de nieuwe waterweg.
Lekker relaxed reden we op de mooie fietspaden langs het water tot we in Vlaardingen aankwamen, in deze stad is het altijd even zoeken naar het juiste pad met zo min mogelijk obstakels, maar ook die hadden we snel gevonden, nu nog even door de tunnel en twee kleine bruggen over en we waren weer terug op ons thuishonk.
Leuke afwisselende rit door groen, en havengebied en uiteraard het stukje varen maakte deze tocht super ontspannend en voor herhaling vatbaar, de rit is ook heel eenvoudig uit te breiden door eventueel verder in de richting van Den Haag te gaan.

0 reacties:

Een reactie posten