Op 16 Mei 2017 verzamelen we weer voor een nieuwe Ronde vanuit Leuven(onder voorbehoud)

Dit Blog is bestemd voor alle wielrenners van de"Ronde van de Pipeline" en alle andere fiets enthousiastelingen.

De ronde van de pipeline is een jaarlijks terugkerende wielermeerdaagse door België en/of Nederland.

De wielrenners zijn allemaal (oud)medewerkers van de Defensie Pijpleiding Organisatie en van de Belgian Pipeline Organsation.

Het is één en al gezelligheid en het fietsen doen we erbij !

donderdag 9 september 2010


Woensdag 8-9-10,
Het wordt een soort van traditie om jaarlijks deel te nemen aan de "Toertocht door de Kempen" en zo als collega's het wegseizoen af te sluiten.
De deelnemers van DPO waren Cees Spruijt, Hans Veerman, Henk van Duijn, Robert Vroege, Arnold van der Borden, Leo Nulkes (tegenwoordig ex DPO) en ik zelf, (Philip).
Ondertussen kan ik uit ervaring spreken (vijf deelname's) dat ze daar bij WTC Welschap hun uiterste best doen om ons een mooie rit voor te schotelen en ons onderweg goed verzorgen met sportdrank, koeken krentebollen e.d.
Henk bij zijn bolide met de
RvdP magneten
op de deur
Dinsdagavond stuurde de organisatie nog een bemoedigend mailtje rond dat het volgens de buienradar s'ochtends om een uur of acht droog zou zijn in Eindhoven, helaas voor ons was dit niet het geval.
Toch vertrokken wij nog met goede moed richting brabant maar onderweg sloeg de twijfel om op de fiets te klimmen wel erg toe, met bakken kwam het water naar beneden en aangezien ik dit jaar al één keer behoorlijk nat ben geregend tijdens een rit met de collega's in Belgie had ik eigenlijk niet veel zin meer.
Zodoende had ik in gedachten al mijn rit verkleind tot de 75 km versie.
Eenmaal op de vliegbasis was het wachten tot alle deelnemende dpo-ers er waren, dit deden we onder het genot van een warm drankje, wat we gezien het weer wel eens nodig zouden kunnen hebben vandaag.
Toen ons clubje compleet was melde Arnold dat hij zijn fietsschoenen was vergeten, gelijk kwam bij ons natuurlijk de vraag op of dit bewust was gedaan, we zullen het nooit weten :)
Ook Robert had al direct de handdoek in de ring gegooid en wilde niet meerijden, stelletje jeanetten !!(lees mietjes)
Wat een lol, en
dat met die regen!
De ECHTE mannen stapten uiteraard wel gewoon op de fiets, en op de een of andere manier vind ik het toch wel iets hebben zo in de regen, gelukkig was de temperatuur goed en kregen we het niet koud.
Onderweg zouden we dan wel zien of we de korte versie van 75 km of de lange versie van 120 zouden rijden, het eerste uur dat we wegtrapten kwam er best nog wel een flinke bui over ons heen en we zagen er dan ook al snel uit als een veldrijder, maar na het uur kwam er geen water meer uit de hemel en hadden we alleen nog een beetje last van opspattend water.
Arnold denkt wat een
Malloten om te gaan
fietsen in dit weer !
Het fietsen door de Brabantse bossen was heerlijk, je kon duidelijk merken dat er veel zuurstof in de lucht zat want het tempo zat er goed in, we stonden dan ook snel op het punt waar de route zich splitste, er werd even overlegd welke afstand er gevolgd zou worden, Leo en Henk namen de 75 en Hans Cees en ikzelf gingen voor de 120 variant.
Onder aanvoering van Cees ging het tempo de hoogte in en voor we het in de gaten hadden reden we de gaten in want we waren in Belgie gearriveerd, niks ten nadele van dit geweldige volkje maar één ding hebben wij toch wel voor op hen, de wegen zijn in ons kikkerlandje toch vele malen beter !
(zou ik nu nog wel worden uitgenodigd voor een volgende ronde ?)
Op de brug in Voorheide werden we al gewaarschuwd voor gaten in het wegdek en ook lagen er een enorme hoeveelheid steentjes op het parkoers, het is daardoor ongelooflijk dat we geen lekke banden hebben gehad.
Na wat zigzaggen in de grensstreek tussen "het Goorken"en "Reusel" kwamen we aan bij de rustplaats de ouwe brandtoren waar we onze lunch kregen uitgereikt.
Het laatste stukje van zo'n 50 km werd er weer een stevig tempo gereden, heel even moesten we het tempo laten zakken omdat Hans even niet kon volgen het was voor hem ook de eerste rit dit jaar van boven de 100 km, maar na een korte plaspauze en een suikerkoekstop was hij weer helemaal het ventje en werd er verder gekoerst met 30 km/h
Wat een zand blijft
er aan je fiets hangen
Een paar kilometer verder kregen we een vrijwillig verplichte stop omdat we een enorm drukke kruising moesten oversteken waar we zeker wel 10 minuten voor nodig hadden om deze 20 meter te overbruggen, maar zoals een bekend nederlands voetballer al eens zei "elk nadeel heb z'n voordeel".
Deze onbedoelde pauze was uiteindelijk wel goed voor de beentjes geweest want met een moordend tempo werd er tegen de wind in gebeukt en kwam de vliegbasis snel weer in beeld.
Na 117 km waren we weer terug op de vliegbasis, waar we heerlijk al het brabantse zand van ons lichaam konden afspoelen, Arnold had in de tussentijd (zo'n 4 uur) een schoonheids slaapje gedaan in zijn auto, maar of dit nou effect heeft gehad !!
Dit jaar helaas weinig foto's want die regen is niet erg bevoordelijk voor een fototoestel, wel heeft er een fotgraaf van de vliegbasis nog een paar plaatjes geschoten ergens op het parkoers.
De foto's bij de start zijn wel van ons zelf.

Schrijf vast op in je agenda, 14 september 2011 weer een nieuwe kans om aan deze mooie tocht deel te nemen.



0 reacties:

Een reactie posten